blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1’-2’
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2’-3’ ανακατεύοντας συνεχώς
  3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγη ώρα
      
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα έτοιμη
  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον
  • λίγο λάδι ή μαργαρίνη για το ταψί

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
  2. Κόβουμε κάθε στήθος κατά μήκος, ώστε να σχηματιστεί "τσέπη"
  3. Ανακατεύουμε τα τυριά με τη μουστάρδα και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τα στήθη
  4. Τυλίγουμε κάθε στήθος με 2 λωρίδες μπέικον, τόσο σφιχτά όσο να κρατάει το στήθος τυλιγμένο
  5. Σε πήλινο ταψάκι στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι ή μαργαρίνη, τοποθετούμε τα στήθη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
  6. Ψήνουμε για 30' και μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 κομμάτι χαλούμι ή άλλο σκληρό τυρί του γούστου σας
  • πατάτες
  • καρότα
  • κρεμμύδια
  • ντοματοπελτές
  • μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα

 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε μια ωραία πάστα με τον πελτέ, το λάδι, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα και με αυτήν αλείφουμε καλά όλο το κοτόπουλο μέσα-έξω, αλλά και κάτω από το δέρμα του
  2. Αφού το τρίψουμε καλά-καλά, γεμίζουμε την κοιλιά του με το τυράκι και το βάζουμε στη γάστρα. Γύρω-γύρω στρώνουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ήδη κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε λίγο νερό, λίγο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα σκεπασμένο και 30’ ξεσκέπαστο μέχρι να ροδίσει