blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

Συστατικά σάλτσας για μαρινάρισμα

  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκιτουγλυκού bottled hot pepper sauce

Για το τηγάνισμα

  • 450 gr άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο (μπούτι)
  • 1 κουταλιά σούπας μαγειρικό λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε δαχτυλίδια
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά σε λεπτές φέτες κομένες σε μπουκιές

Προαιρετικά για το σερβίρισμα

  • 1 πακέτο τορτίγιες αλευριού
  • Κομμένο μαρούλι
  • Πράσινο κρεμμύδι

 

Εκτελεση

  1. Κόψτε το κρέας σε λωρίδες πάχους 1 περίπου εκατοστού και μήκους τόσο ώστε να χωράει στο στόμα.
  2. Ετοιμάζουμε την σάλτσα στην οποία θα μαρινάρουμε το κρέας ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπωλ το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και την hot pepper sauce.
  3. Βάζουμε το κρέας στο μπωλ και ανακατεύουμε ώστε η σάλτσα να παει παντού. Αφήνουμε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάναιτε το λάδι σε ψηλή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέστε το χοιρινό, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τηγανίστε ανακατεύοντας για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι το χοιρινό να μην είναι πια ροζ και τα λαχανικά να είναι τραγανά και μαλακά.
  5. Για σερβίρισμα, γεμίζουμε αμέσως την τορτίγια με το μείγμα του χοιρινού. Εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το μαρούλι, πράσινο κρεμμύδι και salsa. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο τυρί τσένταρ και κομμένη ντομάτα.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 1 κονσερβα ζελε Cranberries
  • 4 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Λίγη ρίγανη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 δαφνοφυλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτελεση

  1. Τηγανίζουμε ή ψήνουμε τις μπριζόλες μας.
  2. Ψιλοκόβουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνουμε ένα δαφνόφυλλο και το μπαχάρι.
  5. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  6. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι.
  7. Τέλος προσθέτουμε την Cranberries σάλτσα.
  8. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  9. Αφαιρούμε απο την φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας το κρέας.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μικρό σκόρδο (6-7 σκελίδες)
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 μύτη κουταλιού σκόνη τζίντζερ
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας ή 40 γρ. πελτέ
  • ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κύβους των 4-5 εκατοστών.
  2. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο (ψιλοκομμένο) με περίπου 50 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς.
  3. Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο.
  4. Προσθέτουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω από τις πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.