blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 500 γρ. χοιρινή τηγανιά
  • 1 χούφτα πολύχρωμες ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σφηνοπότηρο βαλσάμικο ξύδι
  • 1-1 1/2 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη διαλυμένο σε 1 ποτήρι κρασιού με νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

 

Εκτελεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκίτσες αν δεν είναι ήδη κομμένο.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λάδι και όταν μαλακώσουν βάζουμε και το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Όταν ροδίσει το κρέας και είναι έτοιμο, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  4. Μετά προσθέτουμε το βαλσάμικο και περιμένουμε μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά του ξυδιού.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και την μουστάρδα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  6. Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 φλυντζάνια τσαγιού φρέσκια τριμμένη ντομάτα
  • αλάτι και πιπέρι( όσο προτιμάτε)
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • ένα πακέτο κριθαράκι

 

Εκτελεση

  1. Βάζουμε στο ταψί ή στην γάστρα όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι.
  2. Σκεπάζουμε με νερό.
  3. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Όταν έχει βράσει ο κιμάς αλλά όχι εντελώς προσθέτουμε το κριθαράκι.
  5. Όταν βράσει το κριθαράκι σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 4 χοιρινες μπριζόλες με το κόκκαλο
  • 6 μεγάλες πατάτες κομένες περίπου σε κύβους
  • μία κούπα λάδι
  • στιμένο λεμόνι (όσο θέλουμε)
  • ένα κύβο μοσχάρι
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτελεση

  1. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα (να είναι αρκετό για να σκεπαστούν οι μπριζόλες και οι πατάτες)
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμαι τον κύβο το λάδι και έπειτα τις μπριζόλες να βράσουν.
  4. Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε τις πατάτες
  5. Ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε το φαγητό για μία ώρα περίπου να βράσει δοκιμάζοντας με ένα πιρούνι τις πατάτες αν έβρασαν.
  6. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το στιμένο λεμόνι.