blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 5 χοιρινές μπριζόλες (1 - 1,2 κιλά)
  • 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)

 

Εκτελεση

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr
  • 200 gr εσκαλόπ  (χοιρινό)
  • χυμό ½ λεμονιού
  • λίγο λευκό κρασί
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα γεμάτη ρίγανη
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

 

εκτελεση

  1. Τσιγαρίζουμε τα εσκαλόπ με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
  2. Σβήνουμε με λευκό κρασί
  3. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι
  4. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να πάρει ένα κίτρινο χρώμα
  6. Έπειτα ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια κάρυ
  • 1/2 ποτηρι φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα

 

Για την σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • λίγο λάδι
  • 1 μικρο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά,
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/4 ποτηριου ξύδι
  • 1/4 ποτηριού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια corn flour

 

Εκτελεση

  1. Bάζετε τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι πιπέρι και ζυμώνετε. Πλάθετε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
    Για την σάλτσα:
  2. Βάζετε το λάδι στη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι σε λίγο βάζετε τον ανανά με το σιρόπι του μαζί, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα. Βάζετε τις πιπεριές στο τέλος κομμένες μικρά τετράγωνα. Τη δένετε με το κορν φλάουρ διαλυμένο με λίγο νερό.
  3. Τους ρίχνετε μετά στη σάλτσα και τα βράζετε για λίγο μαζί πρίν τα σερβίρετε.