blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 1,5 κιλό μοσχάρι
  • 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. φέτα
  • λίγο γάλα
  • αλάτι

 

 Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι για να μαλακώσει πολύ καλά, αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μερίδες
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε το κρέας ίσα-ίσα να σοτιριστεί
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας (αν έχουμε φρέσκες ντομάτες να τρίψουμε ακόμα καλύτερα) και τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν διαλυθεί το μοσχαράκι δεν πειράζει)
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τις βρασμένες πατάτες, το γάλα και λίγο αλάτι (γιατί έχει η φέτα). Χτυπάμε με το μίξερ καλά τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε λίγο από το νερό που είχαμε βράσει το κρέας, για να γίνει πιο αφράτος
  • Σ’ ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και λίγη σάλτσα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το απλώσουμε καλά

·  Βάζουμε τον πουρέ πάνω από το κρέας και το σκεπάζουμε καλά να μην έχει κενά. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο της σάλτσας και το ψήνουμε στον φούρνο στους 250°C για περίπου 15΄

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό σκαλοπίνια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια ολόκληρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο λιγκουίνι

 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι, το ανακατεύουμε ώσπου να πάρει και αυτό χρώμα και ρίχνουμε το πιπέρι
  3. Προσθέτουμε αρκετή ποσότητα χλιαρού νερού (όχι κρύο, για να μη σφίξει το κρέας) και το αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει αρκετά
  4. Κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο κρέας. Τα αφήνουμε ακόμα 20’ περίπου να μαγειρευτούν, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει εντελώς, αλλά όχι να λιώσει
  5. Αλατίζουμε το φαγητό, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  6. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή αλεύρι, εφόσον επιθυμούμε πιο πηχτό αποτέλεσμα και τ’ αφήνουμε όλα να πάρουν μία ακόμη βράση σε χαμηλή φωτιά για να δέσουν τα υλικά
  7. Συνοδεύουμε με λιγκουίνι που δεν έχουμε βουτυρώσει, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • 1/2 κιλό πατάτες για φούρνο ή 4 φλιτζάνια ρύζι Μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις)
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, το ροδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Τo αφήνουμε περίπου 7’-8’ από την κάθε πλευρά. Αποφεύγουμε να το γυρνάμε με πιρούνι, για να μην το τρυπήσουμε και χάσει όλα του τα υγρά
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στη γάστρα
  • Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και το κρεμμύδι για 5’ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τη δάφνη
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπύρα και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με το κρέας και το ψήνουμε για 2,5 ώρες
  • Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο
  • Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 8’
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου