blank space

Αρνάκι με φρέσκα κρεμμυδάκια

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  •   1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
  •   7-8 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  •   250 γρ. λάπατα φρέσκα
  •   1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
  •   αλάτι
  •   πιπέρι κόκκινο γλυκό
  •   1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  •   1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  •   δυόσμο

 

Εκτέλεση

  •   Βράζουμε και ξαφρίζουμε το αρνάκι για 1,5 περίπου ώρα
  •   Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 4 περίπου εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε και με τα λάπατα
  •   Βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι μαζί με το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα λάπατα
  •   Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα και ύστερα από 5’ το αρνάκι, ανάλογο ζουμί από το αρνάκι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν

·  Προσθέτουμε το δυόσμο