1 κιλό αρνάκι σβέρκο και ουρά (γάλακτος ή ακόμα καλύτερα χοντρό)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
3 ξυλαράκια κανέλα
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπούκοβο
ντομάτα στον τρίφτη (τουλάχιστον 600 γρ.)
ντοματοπελτέ
1 πακέτο μακαρόνια Νο 3
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια, αφού τα έχω ψιλοκόψει
Σβήνω με το κρασί και βράζω μέχρι να το πιει, για να φύγει το αλκοόλ
Ρίχνω τη ντομάτα, τον πελτέ και προσθέτω καυτό νερό
Προσθέτω τα μπαχαρικά μου εκτός από την κανέλα
Αφού βράσει για 1 ώρα ρίχνω και την κανέλα. Συνεχίζω τον βρασμό για περίπου 1 ώρα ακόμα και είναι έτοιμο
Το βάζω σε μια πιατέλα με λίγο από τον ζωμό του
Στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε έχουμε αφήσει την σάλτσα του, η οποία δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή. Αν είναι, προσθέτω καυτό νερό για να την αραιώσω
Ρίχνω τα μακαρόνια σ' αυτή την κατσαρόλα και ανακατεύω αρκετά συχνά για να μην κολλήσουν (περίπου 12’)
Τα σουρώνω και σερβίρω βάζοντας από πάνω το κρέας και μπόλικο
1,5 κιλό αρνί (μπροστινό) κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας
4 μεγάλα καρότα
2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για το κάρυ:
3-4 φασολάκια κάρδαμο
1 κ.γ. γερό κόλιανδρο
3 ξυλάκια κανέλα
1/2 κ.γ. κύμινο ακοπάνιστο
1-2 κ.γ. ξερή κόκκινη πιπεριά
4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κουρκουμά
Εκτέλεση
Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκεύματα. Σκεπάστε και αφήστε για 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1-2'
Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα κομμένα στη μέση, κατά μήκος και μετά σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό λαχανικών ο οποίος θα πρέπει να τα σκεπάζει και προσθέστε αλάτι. Αν χρειαστεί και λίγο νερό
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα
Προσθέστε φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και βράστε για ακόμη 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά
Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σοτέ