blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 80 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 70 γρ. προσούτο
  • 50 γρ. μυρωδικά
  • 50 γρ. ρικότα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και τσιγαρίστε το για λίγο. Σ’ ένα ξεχωριστό τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο με τη ντομάτα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη για να αφαιρέσετε την οξύτητα της ντομάτας
  2. Μαγειρέψτε για περίπου 7’-8’. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρικότα και ανακατέψτε καλά
  3. Μαγειρέψτε τα μυρωδικά σε βραστό νερό, σουρώστε τα και χοντροκόψτε τα. Προσθέστε τα στη σάλτσα του προσούτο
  4. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μισό κρεμμύδι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε το μπέικον σε λωρίδες, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σπανάκι. Κατόπιν, σοτάρετε το κρεμμύδι σ’ ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε το μπέικον και το σπανάκι και αλατοπιπερώστε
  2. Σε μπεν μαρί λιώστε την τριμμένη παρμεζάνα μέσα στο γάλα και την κρέμα γάλακτος
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα μόλις γίνουν al dente και ρίξτε τα στο τηγάνι με το μπέικον
  4. Χωρίστε τα ζυμαρικά σε μερίδες πριν από το σερβίρισμα και ρίξτε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το λιωμένο μείγμα της παρμεζάνας