Υλικά για 2 άτομα
- 200 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι, κομμένα και χτυπημένα ελαφρά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
- 80 γρ. Βιτάμ
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 200 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
- ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον
- Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σοτάρουμε καλά
- Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει
- Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει εντελώς
- Τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και σερβίρουμε