blank space

Πένες με παρμεζάνα και προσούτο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 150 γρ. βραστό προσούτο
  • 100 γρ. αρακά
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 γρ. σχοινόπρασο
  • 120 ml γάλα
  • 2 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το βραστό προσούτο σε λωρίδες και τηγανίστε το σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το περισσευούμενο ελαιόλαδο και προσθέστε τον αρακά, αφού πρώτα τον βράσετε για περίπου 3’. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το γάλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τις πένες στη σάλτσα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου μισό λεπτό. Πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε