Υλικά για 4 άτομα
- 350 γρ. ζυμαρικά πένες
- 100 γρ. μπέικον
- 100 γρ. σπανάκι
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- μισό κρεμμύδι
- 1 λίτρο γάλα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, κόψτε το μπέικον σε λωρίδες, καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σπανάκι. Κατόπιν, σοτάρετε το κρεμμύδι σ’ ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέστε το μπέικον και το σπανάκι και αλατοπιπερώστε
- Σε μπεν μαρί λιώστε την τριμμένη παρμεζάνα μέσα στο γάλα και την κρέμα γάλακτος
- Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα μόλις γίνουν al dente και ρίξτε τα στο τηγάνι με το μπέικον
- Χωρίστε τα ζυμαρικά σε μερίδες πριν από το σερβίρισμα και ρίξτε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το λιωμένο μείγμα της παρμεζάνας