Υλικά για 4 άτομα
- 5 λουκάνικα χωριάτικα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 8-10 πιπεριές κατσίκια
- 1 κουτί κονκασέ
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. πελτέ
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 καφτερή πιπερίτσα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και στη συνέχεια τις πιπεριές
- Χτυπάμε το κονκασέ με τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη στο μπλέντερ
- Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη
- Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι σε χύτρα) για περίπου 30’, ώστε να δέσει η σάλτσα και οι γεύσεις
- Τέλος, αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές