blank space

Σπετζοφάι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   5 λουκάνικα χωριάτικα
  •   3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •   8-10 πιπεριές κατσίκια
  •   1 κουτί κονκασέ
  •   1 ντομάτα
  •   2 κ.σ. πελτέ
  •   1 κουταλιά ζάχαρη
  •   1 καφτερή πιπερίτσα
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και στη συνέχεια τις πιπεριές
  2. Χτυπάμε το κονκασέ με τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη στο μπλέντερ
  3. Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη
  4. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι σε χύτρα) για περίπου 30’, ώστε να δέσει η σάλτσα και οι γεύσεις
  5. Τέλος, αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές