blank space

Μοσχαράκι με πράσο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό μοσχαράκι σε φέτες
  • 1 ολόκληρο πράσο
  • 1 ολόκληρο κρεμμύδι κομμένο σε φαρδιές λωρίδες
  • 1 πατάτα μεγάλη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα βασιλικό, αποξηραμένο ή φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • 2 κύβους λαχανικών
  • 1 κύβο βοδινού
  • 2 ποτήρια νερό

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε αποβραδίς σ’ ένα μπολ το μοσχάρι και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, βασιλικό, τις δύο σκελίδες σκόρδου, τον κύβο βοδινού πολτοποιημένο, 1 κύβο λαχανικών, το ένα ποτήρι λαδιού και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο, ώστε τα μπαχαρικά να βγάλουν όλα τους τα αρώματα και το κρέας να γίνει πολύ μαλακό
  2. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το μπολ με το μοσχάρι από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετούμε μέσα το κρέας μαζί με το λάδι και τα μπαχαρικά που βρίσκονται στο μπολ
  3. Αφού το κρέας πάρει χρώμα ομοιόμορφα, προσθέτουμε τις πατάτες και μετά από 3’ το κρεμμύδι, το πράσο (το οποίο έχουμε ήδη κόψει σε λεπτές λωρίδες) και ένα ποτήρι νερό
  4. Όταν πάρουν μια βράση, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, τον χυμό πορτοκαλιού και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη, για να εξατμιστεί η οξύτητα του πορτοκαλιού
  5. Κλείνουμε τη χύτρα και όταν σηκωθεί η βαλβίδα της, βγάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε για λίγο στο μάτι μέχρι να δέσει η σάλτσα