blank space

Ριγανατα εσκαλοπ

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr
  • 200 gr εσκαλόπ  (χοιρινό)
  • χυμό ½ λεμονιού
  • λίγο λευκό κρασί
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα γεμάτη ρίγανη
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

 

εκτελεση

  1. Τσιγαρίζουμε τα εσκαλόπ με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
  2. Σβήνουμε με λευκό κρασί
  3. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι
  4. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να πάρει ένα κίτρινο χρώμα
  6. Έπειτα ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι