Υλικά για 4 άτομα
- 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα, κομμένα σε μέτριους κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2-3 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 2 κ.σ. σογιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι) ή φρέσκο βούτυρο
- 400 ml (περίπου) κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
- Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο και μετά σε λεπτές λωρίδες
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο
- Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για 1’, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε την εστία
- Τέλος, χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην συνταγή μας ανακατεύοντας συνέχεια για μισό λεπτό. Μεγάλη προσοχή, να μην είναι δυνατή η φωτιά και μας "κόψει" το αυγό. Αν έχετε αμφιβολία, απομακρύνετε καλύτερα το σκεύος