Η εταιρία Τζήμας ΑΕ εμπιστεύεται την ποιότητα των τοπικών κρεάτων της Καστοριάς. Από το 1955 μέχρι και σήμερα δίνουμε "σάρκα και οστά" στις παραδοσιακές γεύσεις αλλαντικών, που μένουν αναλλοίωτες μέχρι και στις μέρες μας.
Σταθμοί της Εταιρίας
1955: Με ιδρυτή τον Ανδρέα Τζήμα ξεκινάει η πρώτη παραγωγή χοιρινών, καθώς και η εμπορία τους στο χωριό Γέρμας Καστοριάς, στην περιοχή Κεράσοβο
1969: Τα ινία της εταιρίας μεταβιβάζονται στον υιό του Ανδρέα Τζήμα, Ιωάννη και την γυναίκα του Γιαννούλα. Οι δυο τους αρχίζουν να εκσυγχρονίζουν την χοιροτροφική μονάδα σε συνδυασμό με την αύξηση του ζωικού πληθυσμού
1981: Ενσωματώνονται στην εταιρία οι υιοί Ανδρέας και Αθανάσιος και το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης ανοίγει στο Άργος Ορεστικό
1984: Στο χωριό Γέρμας λειτούργει για πρώτη φορά το πρώτο αλλαντοποιείο, δίνοντας "σάρκα και οστά" στις παραδοσιακές γεύσεις αλλαντικών, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες μέχρι και στις μέρες μας
2007: Γίνεται μετεγκατάσταση του αλλαντοποιείου σ’ ένα σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, αλλαντικών και πολλών άλλων παραδοσιακών προϊόντων με βάση το κρέας, κάτω από σύγχρονα πρότυπα HACCP, ISO και ιχνηλασιμότητας
2008: Η εταιρία Αφοί Τζήμα ΑΕ ανοίγει το δεύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης στο κέντρο της Καστοριάς. Ένα πρότυπο και σύγχρονο κρεοπωλείο με ευχάριστο περιβάλλον και άρτια εξυπηρέτηση, που υπόσχονται μαγικές ξεχωριστές γεύσεις και προϊόντα μοναδικά στο είδος τους
Η εταιρία Τζήμας ΑΕ σε όλο αυτό το μακρύ ταξίδι, έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με κορυφαία καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα για τον καθένα ξεχωριστά.
Πιστοποιήσεις - Βραβεία
|
![]() |
![]() |
|
|
|
Καβουρμάς μοσχαρίσιος – ΧΡΥΣΟ
|
Σαλάμι μπύρας – ΧΡΥΣΟ
|
Λουκάνικο κοτόπουλο – ΑΡΓΥΡΟ |
Λουκάνικο καπνιστό – ΑΡΓΥΡΟ |
Προσουτίνο – ΑΡΓΥΡΟ |
Παστουρμάς- ΧΑΛΚΙΝΟ
|