blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   1 πακέτο κανελόνια
  •   400 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  •   300 γρ. καπνιστό χοιρινό
  •   1 κουτί γάλα εβαπορέ
  •   1 κουτί κρεμά γάλακτος
  •   1 αυγό
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια το καπνιστό χοιρινό
  2. Ανακατεύουμε το καπνιστό χοιρινό, τα 300 γρ. ρεγκάτο, το ένα αυγό και το μισό περίπου κουτί γάλα σ’ ένα μπολ,μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν ομογενές (περίπου για 10’) και αλατοπιπερώνουμε
  3. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σ’ ένα πυρέξ
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο
  5. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’, έχοντας καλύψει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρούμε στη συνέχεια προκειμένου να λιώσει το τυρί
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο βίδες
  • 3-4 λουκάνικα χωριάτικα μεσαίου μεγέθους (χωρίς το περίβλημα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 3 πιπερίτσες καυτερές ή μία πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο εστραγκόν

 

Εκτέλεση

1.Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2’-3’ ακόμα. Μπορούμε να ρίξουμε και την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο


2.Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα

3.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε

4.Αφού έχουμε βράσει τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις έχουμε στραγγίσει και τις έχουμε βουτυρώσει, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι

5.Τέλος ανακατεύουμε τις βίδες με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τηγάνι και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο εστραγκόν

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 300 γρ. ντομάτες σε τσαμπί
  • 200 γρ. στήθη κοτόπουλου
  • 150 γρ. κίτρινες πιπεριές
  • 150 γρ. κόκκινες πιπεριές
  • 60 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το στήθος του κοτόπουλου, που ήδη έχετε κόψει σε κύβους, με μία κουταλιά ελαιόλαδο
  2. Τηγανίστε χωριστά με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε
  3. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, στραγγίστε όταν γίνουν al dente και περιχύστε με το κοτόπουλο και τις πιπεριές