blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά

  • 2-3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (από ζώο έως 10 κιλά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

 

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας
  2. Αλείφουμε με λάδι μια βαριά μαντεμένια γάστρα
  3. Την προθερμαίνουμε στον φούρνο
  4. Μετά από 10’ αφού έχει κάψει, τη βγάζουμε και τοποθετούμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε οποιοδήποτε υγρό 
  5. Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 220-230°C. Μετά από 1,5 ώρα, γυρίζουμε το κρέας και το ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου, χωρίς ν’ ανοίγουμε άσκοπα τον φούρνο και τη γάστρα. Σε περίπτωση που το κρέας κολλήσει μην ανησυχείτε, γιατί σημαίνει ότι έχει ψηθεί καλά και ότι έχουν φύγει τα περιττά λίπη. Αν στο τέλος η κρούστα δεν είναι τόσο τραγανή, ψήστε για 10’ ακόμη με ξεσκέπαστη τη γάστρα 
  6. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας και λαχανικά

 

 

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   5 λουκάνικα χωριάτικα
  •   3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •   8-10 πιπεριές κατσίκια
  •   1 κουτί κονκασέ
  •   1 ντομάτα
  •   2 κ.σ. πελτέ
  •   1 κουταλιά ζάχαρη
  •   1 καφτερή πιπερίτσα
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και στη συνέχεια τις πιπεριές
  2. Χτυπάμε το κονκασέ με τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη στο μπλέντερ
  3. Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη
  4. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι σε χύτρα) για περίπου 30’, ώστε να δέσει η σάλτσα και οι γεύσεις
  5. Τέλος, αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές

 

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • γίγαντες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και τους βράζουμε 10’ στη χύτρα για να μαλακώσουν λίγο
  2. Ρίχνουμε σε ένα πήλινο (κατά προτίμηση) σκεύος ή ταψί τους γίγαντες και το λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια χωρίς τη φλούδα του. Στη συνέχεια βάζουμε το πράσο, επίσης ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον πολτό της ντομάτας, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’