blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 300 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
  • 150 γρ. πανσέτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη πανσέτα σε κυβάκια και ροδίστε τα σ’ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Σοτάρετε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, προσθέστε τα χοντροκομμένα μανιτάρια και το μαϊντανό. Αφήστε να βράσουν για 5’ με μία κουτάλα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και στραγγίστε τα. Περιχύστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα που ετοιμάσατε προηγουμένως και σερβίρετε
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 150 γρ. βραστό προσούτο
  • 100 γρ. αρακά
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 γρ. σχοινόπρασο
  • 120 ml γάλα
  • 2 κουταλιά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το βραστό προσούτο σε λωρίδες και τηγανίστε το σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το περισσευούμενο ελαιόλαδο και προσθέστε τον αρακά, αφού πρώτα τον βράσετε για περίπου 3’. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το γάλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  2. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τις πένες στη σάλτσα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα για περίπου μισό λεπτό. Πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και σερβίρετε
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 80 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 70 γρ. προσούτο
  • 50 γρ. μυρωδικά
  • 50 γρ. ρικότα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και τσιγαρίστε το για λίγο. Σ’ ένα ξεχωριστό τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο με τη ντομάτα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη για να αφαιρέσετε την οξύτητα της ντομάτας
  2. Μαγειρέψτε για περίπου 7’-8’. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρικότα και ανακατέψτε καλά
  3. Μαγειρέψτε τα μυρωδικά σε βραστό νερό, σουρώστε τα και χοντροκόψτε τα. Προσθέστε τα στη σάλτσα του προσούτο
  4. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα