blank space

Αρνάκι παστιτσάδα

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  •   1 κιλό αρνάκι σβέρκο και ουρά (γάλακτος ή ακόμα καλύτερα χοντρό)
  •   2 μεγάλα κρεμμύδια
  •   1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  •   3 ξυλαράκια κανέλα
  •   αλάτι
  •   πιπέρι
  •   λίγο μπούκοβο
  •   ντομάτα στον τρίφτη (τουλάχιστον 600 γρ.)
  •   ντοματοπελτέ
  •   1 πακέτο μακαρόνια Νο 3

 

Εκτέλεση

  •   Τσιγαρίζω το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια, αφού τα έχω ψιλοκόψει
  •   Σβήνω με το κρασί και βράζω μέχρι να το πιει, για να φύγει το αλκοόλ
  •   Ρίχνω τη ντομάτα, τον πελτέ και προσθέτω καυτό νερό
  •   Προσθέτω τα μπαχαρικά μου εκτός από την κανέλα
  •   Αφού βράσει για 1 ώρα ρίχνω και την κανέλα. Συνεχίζω τον βρασμό για περίπου 1 ώρα ακόμα και είναι έτοιμο
  •   Το βάζω σε μια πιατέλα με λίγο από τον ζωμό του
  •   Στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε έχουμε αφήσει την σάλτσα του, η οποία δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή. Αν είναι, προσθέτω καυτό νερό για να την αραιώσω
  •   Ρίχνω τα μακαρόνια σ' αυτή την κατσαρόλα και ανακατεύω αρκετά συχνά για να μην κολλήσουν (περίπου 12’)
  •   Τα σουρώνω και σερβίρω βάζοντας από πάνω το κρέας και μπόλικο