blank space

Αρνάκι με κάρυ

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 Υλικά για 6 άτομα

  •   4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  •   1,5 κιλό αρνί (μπροστινό) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  •   3 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας
  •   4 μεγάλα καρότα
  •   2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  •   1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κάρυ:

  • 3-4 φασολάκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. γερό κόλιανδρο
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ακοπάνιστο
  • 1-2 κ.γ. ξερή κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά

 

Εκτέλεση

  •   Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκεύματα. Σκεπάστε και αφήστε για 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1-2'
  •   Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα κομμένα στη μέση, κατά μήκος και μετά σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό λαχανικών ο οποίος θα πρέπει να τα σκεπάζει και προσθέστε αλάτι. Αν χρειαστεί και λίγο νερό
  •   Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα
  •   Προσθέστε φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και βράστε για ακόμη 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά
  •   Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σοτέ