blank space

Αρνάκι με πιλάφι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 

Υλικά για 4 άτομα

  •   60 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (ή κουκουνάρι)
  •   1 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  •   σποράκια από 2 ανοιγμένα λουβιά καρδάψωμο κοπανισμένα
  •   1 μασουράκι κανέλα σπασμένο στα δύο
  •   500 γρ. καθαρό κρέας από σπάλα αρνιού κομμένο σε κυβάκια
  •   250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  •   1 κύβος λαχανικών + 500 ml νερό (ή 500 ml ζωμό από αρνάκι)
  •   12 αποξηραμένα βερίκοκα
  •   1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση

  1. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια σ’ ένα βαθύ τηγάνι
  2. Τα βγάζουμε και ζεσταίνουμε το λάδι στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο ώσπου να μαραθεί
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αρνάκι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σοτάροντας για ακόμη 1'
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι το βραστό νερό με το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 12', ώσπου να μαλακώσει το ρύζι και να πιεί τον ζωμό
  5. Αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα και τα πασπαλίζουμε με δυόσμο