blank space

Μαροκινό ταζιν

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  •   1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα ολόκληρα ξεφλουδισμένα
  •   2-2,5 κιλά αρνί μπούτι
  •   2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  •   1 πρέζα σαφράν
  •   αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •   1+1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
  •   1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  •   1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  •   μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  •   1 φλ.τσ. βερίκοκα ξερά
  •   1 φλ.τσ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  •   1 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση

  •   Σε ρηχό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (7' περίπου σε χαμηλή φωτιά) και τα βγάζουμε σ’ ένα πιάτο να κρυώσουν
  •   Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και αφαιρούμε το πολύ λίπος. Φυλάμε τα κόκαλα. Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια και σοτάρουμε σε 1 κ.σ. λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (2 τηγανιές), για να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητό και βάζουμε τα κόκαλα να σοταριστούν για 10'-15' (προαιρετικά). Έπειτα τα βγάζουμε στο πιάτο με το κρέας
  •   Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. λάδι
  •   Προσθέτουμε το κρέας και τα κόκαλα με τους χυμούς που έχουν βγάλει στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και το κρασί
  •   Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας πότε - πότε μέχρι να μαλακώσει το κρέας
  •   Με τσιμπίδα βγάζουμε τα κόκαλα και το κρέας. Στη συνέχεια βγάζουμε από τα κόκαλα όσο κρέας έχει μείνει και τα πετάμε
  •   Βράζουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα ξερά βερίκοκα και τα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 10' περίπου ανακατεύοντας 1-2 φορές
  •   Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
  •   Προσθέτουμε το κρέας και βράζουμε για 5'

·  Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνοδεύουμε με κους-κους ή πολέντα