blank space

Αρνάκι γεμιστό

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 ολόκληρο ή μισό στήθος αρνιού (ό,τι προτιμάει ο καθένας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 μεγάλη χούφτα κιμά
  • ρύζι (κατά προτίμηση Καρολίνα)
  • βούτυρο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνηθο (ξερό ή φρέσκο)

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το αρνάκι, τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε
  • Ψιλοκόβουμε επίσης το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά, τη σοτάρουμε λίγο μαζί με το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά αλάτι, πιπέρι και άνηθο
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρυζάκι (αφού το έχουμε πλύνει καλά) και συμπληρώνουμε μια μεγάλη φλιτζάνα νερό
  • Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει
  • Αλείφουμε το αρνί μέσα και έξω με φρέσκο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά
  • Γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε για να μη χυθεί η γέμιση
  • Ψήνουμε κατά προτίμηση σε γάστρα για 2-2,5 ώρες στους 180°C.