blank space

Μαροκάνικο αρνάκι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. αρνάκι από μπούτι κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 700 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 175 γρ. ξερά βερίκοκα
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ή 1 κ.σ. ξερό
  • 25 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλα φιλέ

 

Εκτελέση

  • Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το αρνάκι και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3’ - 4’, μέχρι να ροδίσει καλά
  • Αφαιρέστε το κρέας, μειώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 5’ μέχρι να μαλακώσουν
  • Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, βάλτε ξανά το κρέας στο τηγάνι και ανακατέψτε. Προσθέστε τότε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλα και αλατοπιπερώστε
  • Αφήστε το φαγητό να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα
  • Προσθέστε τότε τα βερίκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμα 30’, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να μελώσει
  • Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε
  • Σερβίρετε στα πιάτα πασπαλίζοντας με φιλέ αμύγδαλου και λίγο δυόσμο