blank space

Πλοφ

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό αρνάκι (μπούτι ή σπάλα)
  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 κεφαλάκι σκόρδο με την φλούδα του
  • αλάτι
  • μια χούφτα σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • 2 ποτήρια λάδι

 

Εκτέλεση

  1. Το φαγητό αυτό γίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Αρχικά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα ζουμάκια που θα βγάλει και να τσιγαριστεί
  2. Έπειτα ρίχνουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα τριμμένα ή κομμένα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια, τα αφήνουμε να μαραθούν και ανακατεύουμε
  4. Ρίχνουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας αρκετά. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε λίγο λιγότερο από μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τις σταφίδες και αφήνουμε το κρέας να βράσει μέχρι να μαλακώσει
  5. Αφού μαλακώσει το κρέας, βγάζουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ρύζι από πάνω χωρίς όμως να ανακατέψουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού), ανακατεύουμε ελάχιστα μόνο το ρύζι για να πάει το αλάτι παντού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει μέχρι να απορροφηθεί το νεράκι
  6. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθεί το ρύζι με τα καρότα και το κρέας και βάζουμε και το σκορδάκι που βρασμένο τρώγεται και είναι υπέροχο