blank space

Αρνάκι γάστρας

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά

  • 2-3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι (από ζώο έως 10 κιλά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι

 

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας
  2. Αλείφουμε με λάδι μια βαριά μαντεμένια γάστρα
  3. Την προθερμαίνουμε στον φούρνο
  4. Μετά από 10’ αφού έχει κάψει, τη βγάζουμε και τοποθετούμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε οποιοδήποτε υγρό 
  5. Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 220-230°C. Μετά από 1,5 ώρα, γυρίζουμε το κρέας και το ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου, χωρίς ν’ ανοίγουμε άσκοπα τον φούρνο και τη γάστρα. Σε περίπτωση που το κρέας κολλήσει μην ανησυχείτε, γιατί σημαίνει ότι έχει ψηθεί καλά και ότι έχουν φύγει τα περιττά λίπη. Αν στο τέλος η κρούστα δεν είναι τόσο τραγανή, ψήστε για 10’ ακόμη με ξεσκέπαστη τη γάστρα 
  6. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας και λαχανικά