blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  •   1 κιλό αρνάκι σβέρκο και ουρά (γάλακτος ή ακόμα καλύτερα χοντρό)
  •   2 μεγάλα κρεμμύδια
  •   1 ποτηράκι κόκκινο ημίγλυκο κρασί
  •   3 ξυλαράκια κανέλα
  •   αλάτι
  •   πιπέρι
  •   λίγο μπούκοβο
  •   ντομάτα στον τρίφτη (τουλάχιστον 600 γρ.)
  •   ντοματοπελτέ
  •   1 πακέτο μακαρόνια Νο 3

 

Εκτέλεση

  •   Τσιγαρίζω το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια, αφού τα έχω ψιλοκόψει
  •   Σβήνω με το κρασί και βράζω μέχρι να το πιει, για να φύγει το αλκοόλ
  •   Ρίχνω τη ντομάτα, τον πελτέ και προσθέτω καυτό νερό
  •   Προσθέτω τα μπαχαρικά μου εκτός από την κανέλα
  •   Αφού βράσει για 1 ώρα ρίχνω και την κανέλα. Συνεχίζω τον βρασμό για περίπου 1 ώρα ακόμα και είναι έτοιμο
  •   Το βάζω σε μια πιατέλα με λίγο από τον ζωμό του
  •   Στην κατσαρόλα που μαγειρεύτηκε έχουμε αφήσει την σάλτσα του, η οποία δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτή. Αν είναι, προσθέτω καυτό νερό για να την αραιώσω
  •   Ρίχνω τα μακαρόνια σ' αυτή την κατσαρόλα και ανακατεύω αρκετά συχνά για να μην κολλήσουν (περίπου 12’)
  •   Τα σουρώνω και σερβίρω βάζοντας από πάνω το κρέας και μπόλικο

 

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  •   1,5 κιλό αρνάκι ή κατσικάκι σε μερίδες
  •   7-8 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  •   250 γρ. λάπατα φρέσκα
  •   1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
  •   αλάτι
  •   πιπέρι κόκκινο γλυκό
  •   1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  •   1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  •   δυόσμο

 

Εκτέλεση

  •   Βράζουμε και ξαφρίζουμε το αρνάκι για 1,5 περίπου ώρα
  •   Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 4 περίπου εκατοστών. Το ίδιο κάνουμε και με τα λάπατα
  •   Βάζουμε να ζεσταθεί το λάδι μαζί με το βούτυρο και καβουρδίζουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα λάπατα
  •   Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα και ύστερα από 5’ το αρνάκι, ανάλογο ζουμί από το αρνάκι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν

·  Προσθέτουμε το δυόσμο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

 Υλικά για 6 άτομα

  •   4 κ.σ. ελαιόλαδο
  •   2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  •   1,5 κιλό αρνί (μπροστινό) κομμένο σε μικρά κομμάτια
  •   3 ντομάτες σε κυβάκια ή 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας
  •   4 μεγάλα καρότα
  •   2 φλ.τσ. ζωμό λαχανικών
  •   1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το κάρυ:

  • 3-4 φασολάκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. γερό κόλιανδρο
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ακοπάνιστο
  • 1-2 κ.γ. ξερή κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά

 

Εκτέλεση

  •   Σε απλωτή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε όλα τα καρυκεύματα. Σκεπάστε και αφήστε για 1' μέχρι να κάψουν και να βγάλουν το άρωμά τους. Βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1-2'
  •   Προσθέστε το αρνάκι και σοτάρετε καλά. Σβήστε με τη ντομάτα και προσθέστε τα καρότα κομμένα στη μέση, κατά μήκος και μετά σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε το ζωμό λαχανικών ο οποίος θα πρέπει να τα σκεπάζει και προσθέστε αλάτι. Αν χρειαστεί και λίγο νερό
  •   Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 με 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει ωραία η σάλτσα
  •   Προσθέστε φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και βράστε για ακόμη 5΄. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση βάζοντας αλάτι ή καυτερή πιπεριά
  •   Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι με σαφράν και αρακά σοτέ