blank space

Σκαλοπίνια με ταλιατέλες

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 2 άτομα

  •   200 γρ. χοιρινά φιλετάκια από ψαρονέφρι, κομμένα και χτυπημένα ελαφρά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει για εσάς)
  •   80 γρ. Βιτάμ
  •   100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  •   200 γρ. κρέμα γάλακτος
  •   1 σφηνάκι κονιάκ
  •   100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  •   200 γρ. βρασμένες ταλιατέλες
  •   1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
  •   ανάλογο αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  •   Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να λιώσει και να ζεσταθεί αρκετά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον
  •   Αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και τα σοτάρουμε καλά
  •   Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά
  •   Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει
  •   Όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε το 1/3 της τριμμένης παρμεζάνας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου δέσει εντελώς
  •   Τέλος ρίχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες και ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα χυλώσει επάνω στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και σερβίρουμε