blank space

Κανελόνια με καπνιστό χοιρινό

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   1 πακέτο κανελόνια
  •   400 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  •   300 γρ. καπνιστό χοιρινό
  •   1 κουτί γάλα εβαπορέ
  •   1 κουτί κρεμά γάλακτος
  •   1 αυγό
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε πάρα πολύ μικρά κομμάτια το καπνιστό χοιρινό
  2. Ανακατεύουμε το καπνιστό χοιρινό, τα 300 γρ. ρεγκάτο, το ένα αυγό και το μισό περίπου κουτί γάλα σ’ ένα μπολ,μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν ομογενές (περίπου για 10’) και αλατοπιπερώνουμε
  3. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σ’ ένα πυρέξ
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο
  5. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’, έχοντας καλύψει το πυρέξ με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρούμε στη συνέχεια προκειμένου να λιώσει το τυρί