blank space

Βίδες με λουκάνικο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο βίδες
  • 3-4 λουκάνικα χωριάτικα μεσαίου μεγέθους (χωρίς το περίβλημα)
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 3 πιπερίτσες καυτερές ή μία πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • λίγο εστραγκόν

 

Εκτέλεση

1.Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2’-3’ ακόμα. Μπορούμε να ρίξουμε και την καυτερή πιπερίτσα ή το μπούκοβο


2.Προσθέτουμε τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα

3.Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε

4.Αφού έχουμε βράσει τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τις έχουμε στραγγίσει και τις έχουμε βουτυρώσει, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι

5.Τέλος ανακατεύουμε τις βίδες με τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τηγάνι και μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο εστραγκόν