blank space

Βίδες με προσούτο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 350 γρ. ζυμαρικά βίδες
  • 80 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 70 γρ. προσούτο
  • 50 γρ. μυρωδικά
  • 50 γρ. ρικότα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, προσθέστε το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και τσιγαρίστε το για λίγο. Σ’ ένα ξεχωριστό τηγάνι, βάλτε το ελαιόλαδο με τη ντομάτα, αλατοπιπερώστε και προσθέστε μία πρέζα ζάχαρη για να αφαιρέσετε την οξύτητα της ντομάτας
  2. Μαγειρέψτε για περίπου 7’-8’. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρικότα και ανακατέψτε καλά
  3. Μαγειρέψτε τα μυρωδικά σε βραστό νερό, σουρώστε τα και χοντροκόψτε τα. Προσθέστε τα στη σάλτσα του προσούτο
  4. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα