blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  •   5 λουκάνικα χωριάτικα
  •   3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •   8-10 πιπεριές κατσίκια
  •   1 κουτί κονκασέ
  •   1 ντομάτα
  •   2 κ.σ. πελτέ
  •   1 κουταλιά ζάχαρη
  •   1 καφτερή πιπερίτσα
  •   αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το λουκάνικο και στη συνέχεια τις πιπεριές
  2. Χτυπάμε το κονκασέ με τη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη στο μπλέντερ
  3. Σβήνουμε το λουκάνικο με την σάλτσα και ρίχνουμε την πιπερίτσα ολόκληρη
  4. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία π.χ. στο 3 (όχι σε χύτρα) για περίπου 30’, ώστε να δέσει η σάλτσα και οι γεύσεις
  5. Τέλος, αφαιρούμε την κόκκινη πιπερίτσα και σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές

 

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • γίγαντες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 2 πράσα
  • ελαιόλαδο
  • πολτό ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ και τους βράζουμε 10’ στη χύτρα για να μαλακώσουν λίγο
  2. Ρίχνουμε σε ένα πήλινο (κατά προτίμηση) σκεύος ή ταψί τους γίγαντες και το λουκάνικο, κομμένο σε κομματάκια χωρίς τη φλούδα του. Στη συνέχεια βάζουμε το πράσο, επίσης ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, τον πολτό της ντομάτας, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30’
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 λουκάνικα
  • 2-3 πολύχρωμες πιπεριές
  • 2-3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 κολοκύθια
  • σέλινο
  • 1 κουτί ντοματοχυμό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1-2 ποτήρια νερό
  • κανέλα
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι
  • πάπρικα
  • ρίγανη

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και αλατίζουμε τις μελιτζάνες για να ξεπικρίσουν λίγο
  2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα βάζουμε όλα σ’ ένα πυρέξ
  3. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε
  4. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό και τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε ξανά
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα
  6. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15’ περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να δέσει κάπως η σάλτσα