blank space

Μοσχαράκι με μαυροδάφνη

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι για να το ξαφρίσουμε και στη συνέχεια το σουρώνουμε
  • Σ’ ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα
  • Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή στη χύτρα και το τσιγαρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν οι αλκοόλες
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε προαιρετικά ένα κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο. Προθέτουμε νερό να καλύπτει σχεδόν το φαγητό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας ή στην χύτρα για 20’
  • Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα, δένουμε τη σάλτσα στο τέλος με λίγο κορν φλάουερ