blank space

Μοσχαράκι με κάστανα

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 700 γρ. μοσχαράκι σε κομμάτια
  • 2 κυδώνια (καθαρισμένα και κομμένα στα έξι)
  • 8 κάστανα (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε ελαφρά το κρέας στο λάδι και το πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
  • Αφού ροδίσει, προσθέτετε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο
  • Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 2 ποτήρια νερό και αφήνετε να σιγοβράσει
  • Σε τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά προσέχοντάς τη συνεχώς και μόλις λιώσει, ρίχνετε το βούτυρο και τα κυδώνια, τα οποία ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσουν
  • Σβήνετε με κονιάκ, προσθέτετε τα κάστανα, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί από το μοσχάρι

 

·  Αφήνετε το φαγητό σε δυνατή φωτιά  μέχρι να ψηθούν τα κυδώνια και προσθέτετε το κρέας