blank space

Μοσχαράκι με πουρέ

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 1,5 κιλό μοσχάρι
  • 1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • λίγη κανέλα
  • λίγο γαρίφαλο
  • λίγο ξερό βασιλικό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 200 γρ. φέτα
  • λίγο γάλα
  • αλάτι

 

 Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι για να μαλακώσει πολύ καλά, αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μερίδες
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές και ρίχνουμε το κρέας ίσα-ίσα να σοτιριστεί
  • Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας (αν έχουμε φρέσκες ντομάτες να τρίψουμε ακόμα καλύτερα) και τα μυρωδικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα (αν διαλυθεί το μοσχαράκι δεν πειράζει)
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες και τις βράζουμε. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί, τις βρασμένες πατάτες, το γάλα και λίγο αλάτι (γιατί έχει η φέτα). Χτυπάμε με το μίξερ καλά τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές και προσθέτουμε λίγο από το νερό που είχαμε βράσει το κρέας, για να γίνει πιο αφράτος
  • Σ’ ένα πυρέξ βάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και λίγη σάλτσα και το κόβουμε σε κομμάτια για να το απλώσουμε καλά

·  Βάζουμε τον πουρέ πάνω από το κρέας και το σκεπάζουμε καλά να μην έχει κενά. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο της σάλτσας και το ψήνουμε στον φούρνο στους 250°C για περίπου 15΄