blank space

Σκαλοπίνια με λιγκουίνι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό σκαλοπίνια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια ολόκληρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1-2 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο λιγκουίνι

 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσουν
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το μοσχάρι, το ανακατεύουμε ώσπου να πάρει και αυτό χρώμα και ρίχνουμε το πιπέρι
  3. Προσθέτουμε αρκετή ποσότητα χλιαρού νερού (όχι κρύο, για να μη σφίξει το κρέας) και το αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει αρκετά
  4. Κόβουμε στη μέση τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο κρέας. Τα αφήνουμε ακόμα 20’ περίπου να μαγειρευτούν, μέχρι το μοσχάρι να μαλακώσει εντελώς, αλλά όχι να λιώσει
  5. Αλατίζουμε το φαγητό, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
  6. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ ή αλεύρι, εφόσον επιθυμούμε πιο πηχτό αποτέλεσμα και τ’ αφήνουμε όλα να πάρουν μία ακόμη βράση σε χαμηλή φωτιά για να δέσουν τα υλικά
  7. Συνοδεύουμε με λιγκουίνι που δεν έχουμε βουτυρώσει, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα