blank space

Ψητό μοσχαράκι κατσαρόλας με μπύρα

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 8 άτομα

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 κουτάκι μπύρας
  • 1/2 κιλό πατάτες για φούρνο ή 4 φλιτζάνια ρύζι Μπασμάτι για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις)
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, το ροδίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Τo αφήνουμε περίπου 7’-8’ από την κάθε πλευρά. Αποφεύγουμε να το γυρνάμε με πιρούνι, για να μην το τρυπήσουμε και χάσει όλα του τα υγρά
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στη γάστρα
  • Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και το κρεμμύδι για 5’ και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τη δάφνη
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά την μπύρα και τ' αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα στη γάστρα με το κρέας και το ψήνουμε για 2,5 ώρες
  • Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κρέας και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο
  • Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για περίπου 8’
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες φούρνου