blank space

Κρητικό γιουβετσάκι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1.150 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • 1 ντοματοπελτέ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 4 μπαχάρια
  • 3 ντομάτες μικρές, κομμένες σε ροδέλες για την επικάλυψη στο τέλος
  • 1/2 κούπα αλμυρό τυρί τριμμένο
  • 1 λίτρο ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτω το κρέας κομμένο σε μερίδες
  2. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, ενσωματώνω τον ντοματοπελτέ, όλα τα μπαχαρικά, προσθέτω το ζεστό νερό και το αφήνω να βράσει για 1 ώρα και 15’ σε μέτρια φωτιά
  3. Στο μεταξύ προθερμαίνω τον φούρνο στους 190°C και όταν το κρέας είναι έτοιμο, το τοποθετώ προσεκτικά σ’ ένα ταψί. Αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο επιπλέον νερό για το κριθαράκι
  4. Το τοποθετώ στον φούρνο και όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει ελαφρώς, προσθέτω το κριθαράκι και ανακατεύω ώστε να πάει παντού. Όταν περάσουν 10’, καλύπτω το φαγητό με τις ροδέλες από τη ντομάτα και πασπαλίζω με το τυράκι
  5. Ψήνω για ακόμη 5’