blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φιλέτα μοσχαρίσια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • λάδι
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει
  • Ενώ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα φιλέτα σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι
  • Σ’ ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το μέλι, λίγο από το κρασί και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια αλείφουμε το μείγμα πάνω στο κρέας

·  Αφού σιγουρευτούμε ότι το κρέας είναι έτοιμο, το σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 1 φλ. καφε ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτί μανιτάρια κομμένα
  • 1 πακέτο μπέικον
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτα

 

 Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρέας και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για περίπου 2 ώρες
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το μπέικον, τα μανιτάρια και τα καρότα με λίγο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Βάζουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο, τη δάφνη και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 1 ώρα

·  Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι άσπρο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • λίγο κρασί κόκκινο ξηρό
  • 1 ποτήρι μαυροδάφνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο (προαιρετικά)

 

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μοσχάρι για να το ξαφρίσουμε και στη συνέχεια το σουρώνουμε
  • Σ’ ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα
  • Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα ή στη χύτρα και το τσιγαρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το ξηρό κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστούν οι αλκοόλες
  • Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε προαιρετικά ένα κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο. Προθέτουμε νερό να καλύπτει σχεδόν το φαγητό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας ή στην χύτρα για 20’
  • Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα, δένουμε τη σάλτσα στο τέλος με λίγο κορν φλάουερ