blank space

Γλυκοξινοι κεφτεδες

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια κάρυ
  • 1/2 ποτηρι φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα

 

Για την σάλτσα

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • λίγο λάδι
  • 1 μικρο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά,
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/4 ποτηριου ξύδι
  • 1/4 ποτηριού σάλτσα ντομάτας
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια corn flour

 

Εκτελεση

  1. Bάζετε τον κιμά σε ένα μπώλ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι πιπέρι και ζυμώνετε. Πλάθετε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
    Για την σάλτσα:
  2. Βάζετε το λάδι στη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι σε λίγο βάζετε τον ανανά με το σιρόπι του μαζί, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα. Βάζετε τις πιπεριές στο τέλος κομμένες μικρά τετράγωνα. Τη δένετε με το κορν φλάουρ διαλυμένο με λίγο νερό.
  3. Τους ρίχνετε μετά στη σάλτσα και τα βράζετε για λίγο μαζί πρίν τα σερβίρετε.