blank space

Γλυκοξινο χοιρινο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 500 γρ. χοιρινή τηγανιά
  • 1 χούφτα πολύχρωμες ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 σφηνοπότηρο βαλσάμικο ξύδι
  • 1-1 1/2 κ.γ. ζωμός λαχανικών σε σκόνη διαλυμένο σε 1 ποτήρι κρασιού με νερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

 

Εκτελεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μπουκίτσες αν δεν είναι ήδη κομμένο.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λάδι και όταν μαλακώσουν βάζουμε και το κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Όταν ροδίσει το κρέας και είναι έτοιμο, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
  4. Μετά προσθέτουμε το βαλσάμικο και περιμένουμε μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά του ξυδιού.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και την μουστάρδα, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά.
  6. Όταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.