blank space

Ουγγρικό ψητό

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μικρό σκόρδο (6-7 σκελίδες)
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 μύτη κουταλιού σκόνη τζίντζερ
  • 200 γρ. χυμό ντομάτας ή 40 γρ. πελτέ
  • ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρέας και τις πατάτες σε κύβους των 4-5 εκατοστών.
  2. Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το σκόρδο (ψιλοκομμένο) με περίπου 50 ml νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά (προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί). Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας ή τον πελτέ διαλυμένο σε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι το κρέας να μαλακώσει εντελώς.
  3. Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στο φούρνο.
  4. Προσθέτουμε ομοιόμορφα το κρέας πάνω από τις πατάτες και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.