blank space
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή όποιο άλλο κομμάτι μας αρέσει
  • 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
  • Μισό λεμόνι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

 

Εκτελεση

  1. Χωρίζουμε το σε μικρές μερίδες και το βάζουμε στο ταψί.
  2. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα βάζουμε στο ταψί.
  3. Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νεράκι, το χυμό από μισό λεμόνι και το ελαιόλαδο.
  4. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

 

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στις αντιστάσεις περίπου μισή ώρα από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια και το κρέας

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικα για 4 ατομα

  • 5 χοιρινές μπριζόλες (1 - 1,2 κιλά)
  • 1/2 φλ.τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσαγιού νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 ζουμερό λεμόνι (τον χυμό του)

 

Εκτελεση

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο σέικερ ή ένα μπόλ χτυπάμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τις μπριζόλες και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού το μίγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° γιά 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το πάχος κοψίματος) και αφού στο ενδιάμεσο τις γυρίσουμε μία φορά.
29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr
  • 200 gr εσκαλόπ  (χοιρινό)
  • χυμό ½ λεμονιού
  • λίγο λευκό κρασί
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα γεμάτη ρίγανη
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι

 

εκτελεση

  1. Τσιγαρίζουμε τα εσκαλόπ με λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινήσουν
  2. Σβήνουμε με λευκό κρασί
  3. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι
  4. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να πάρει ένα κίτρινο χρώμα
  6. Έπειτα ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο φρέσκο πιπέρι