blank space

Γεμιστά με κοτόπουλο

23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 2 άτομα

• 6 πολύχρωμες πιπεριές

 

Για τη γέμιση:

• 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου ψιλοκομμένα
• 4 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 500 γρ. φέτα (ή φέτα ανάμεικτη με ανθότυρο)
• 3 αυγά
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο
2. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε φέτες και τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε λωρίδες. Τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά
3. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα τυριά και ανακατεύουμε με το κοτόπουλο που στο μεταξύ έχουμε κατεβάσει από τη φωτιά
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
5. Στο μεταξύ ανοίγουμε τις πιπεριες δημιουργώντας ένα καπάκι (όπως για τα γεμιστά), καθαρίζουμε τα σπόρια και τις αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις τοποθετούμε σ' ένα ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30' περίπου
6. Τρώγονται και κρύες