blank space

Μπουτάκια teriyaki

23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
• 1/2 φλιτζάνι teriyaki sauce
• 2 κ.σ. λάδι (ελαιόλαδο)
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 2 κ.σ. μέλι
• 1/4 φλ. σησαμέλαιο
• 2 κ.σ. σουσάμι


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας σ' ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι
2. Αφήνουμε τα μπουτάκια μία νύχτα στη μαρινάτα μέσα στο ψυγείο, γυρίζοντας τα πού και πού
3. Τα ψήνουμε σε ταψί ή σχαράκι φούρνου (με το ταψί από κάτω για να πέφτουν τα υγρά κατά το ψήσιμο) για 30' περίπου, αλείφοντάς τα κατά διαστήματα με τη μαρινάτα που μας έχει περισσέψει
4. Όση μαρινάτα περισσέψει, τη βάζω στο γουόκ (ή στο τηγάνι) να δέσει μαζί με κορν φλάουρ, αν χρειαστεί
5. Αφού σερβίρουμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι