blank space

Κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες

23rd Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

• 1 κοτόπουλο ολόκληρο ή σε κομμάτια
• 5-6 πατάτες
• 1 μεγάλο λεμόνι
• 2-3 κ.σ. μουστάρδα
• 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
• 1 φλ. ελαιόλαδο
• 1 1/2 ποτήρι νερό
• 1 κ.σ. ρίγανη
• αλάτι, άσπρο πιπέρι


Εκτέλεση

1. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, τα πιπέρια, το τζίντζερ και τη ρίγανη με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο
2. Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα-ένα, τα βουτάμε στο μείγμα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Λίγο "βρώμικη" δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο
3. Τοποθετούμε τα κομμάτια στη σακούλα
4. Βάζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες στο μπολ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια. Στη συνέχεια βάζουμε κι αυτές στη σακούλα. Αν περισσέψει καθόλου από το μείγμα του λαδιού, το ρίχνουμε μέσα. Από πάνω, σκορπίζουμε τα κομμάτια του βουτύρου. Κλείνουμε τη σακούλα, κάνουμε με ένα μαχαίρι τις απαραίτητες τρύπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 40' στους 200°C
5. Κατά το σερβίρισμα, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό με λίγο από το ζουμί της σακούλας