blank space

Πικάντικο κοτόπουλο

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 4 κουταλιές μουστάρδα απαλή
  • 3 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 1/2 κουταλιά πιπέρι ολόκληρο σε κόκκους
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι και μαϊντανό
  • χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3-4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τους κόκκους πιπεριού στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και ξαναχτυπάμε
  2. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το πιπέρι με το σκόρδο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι, τα μυρωδικά, το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε τη μαρινάτα. Ρίχνουμε τα φιλέτα μέσα στην μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30’ τουλάχιστον
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ με το βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα πιάτο
  4. Περνάμε τα φιλέτα κοτόπουλου από το ψωμί και τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί
  5. Ψήνουμε στον φούρνο για 20’-25’ στους 220°C