blank space

Φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο
  • 1 ζωμό λαχανικών (ψυγείου, χωρίς συντηρητικά)
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το γούστο σας)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα φιλετάκια απ’ όλες τις πλευρές με ελάχιστο λάδι (ή καθόλου αν έχουμε σκεύη AMC), μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές
  2. Στο μεταξύ έχουμε διαλύσει τον ζωμό σε 250 ml βραστό νερό και μέσα στο ζωμό έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα, τον χυμό από τα λεμόνια και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα (αν θέλετε μπορείτε να το ανακατέψετε με το μιξεράκι του καφέ)
  3. Όταν πάρουν χρώμα τα φιλέτα περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με αρκετό θυμάρι (ή σύμφωνα με το γούστο σας), αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοψήνουμε για περίπου 40’-60’. Όση περισσότερη ώρα σιγοψήνεται το φαγητό, τόσο πιο μαλακό γίνεται. Αν δούμε ότι τελειώνουν τα υγρά, μπορούμε να συμπληρώσουμε λίγο ζεστό ζωμό
  5. Στο τέλος η σάλτσα πρέπει να έχει δέσει, αλλά να μην έχει εξαφανιστεί. Σε περίπτωση που είναι νερουλή, μπορούμε να ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα και να δυναμώσουμε για λίγο τη φωτιά