blank space

Κοτόπουλο με κάρυ

29th Ιανουάριος 2015
TzimasMeat.gr

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα και τα κόκκαλα, κομμένα σε μέτριους κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2-3 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 2 κ.σ. σογιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι) ή φρέσκο βούτυρο
  • 400 ml (περίπου) κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
  2. Στη συνέχεια κόβουμε το κρεμμύδι στα δύο και μετά σε λεπτές λωρίδες
  3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο
  4. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο
  5. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει
  6. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το σκεύος και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για 1’, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το αλάτι και το πιπέρι
  9. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε την εστία
  10. Τέλος, χτυπάμε καλά το αυγό και το προσθέτουμε στην συνταγή μας ανακατεύοντας συνέχεια για μισό λεπτό. Μεγάλη προσοχή, να μην είναι δυνατή η φωτιά και μας "κόψει" το αυγό. Αν έχετε αμφιβολία, απομακρύνετε καλύτερα το σκεύος